Snaga dominantne misli

Misli imaju tu fascinantnu sposobnost da postaju realnost. Medjutim, to je posebna vrsta umjetnosti čiji se mehanizam funkcionisanja mora razumijeti da bi se nakon toga mogao savladati.

Snaga dominantne misli
Unsplash/Yeshi Kangrang

Zamislite sebe kao skup različitih vibracija. Sve vezano za vas ima svoju vibraciju. Vaša sjećanja, vaša uvjerenja, vaši stavovi, vaše emocije, vaše misli, vaše svjesno i podsvjesno... Svaki od navedenih segmenata ima svoju vibraciju i u skladu sa tom vibracijom kreira fizičku realnost koju vi živite. Vaša fizikča realnost ima stopostotno poklapanje sa svim što čini vašu unutrašnju realnost jer fizička realnost nije ništa drugo do ogledalo vaše unutrašnje realnosti i svega što nju sačinjava.

Sledeće što je bitno da znate je to što čini podsvjesni um. Jung je podsvjesni um nazvao Sjenkom. U Sjenci su skriveni svi djelovi nas koji su odbačeni tokm odrastanja i socijalizacije. Sve što je u vezi nas smatrano neprihvatljivim, da bi opstali, smo otjerali u Sjenku. Til Svon za Sjenku kaže da ona predstavlja ono što ne znamo da ne znamo. Medjutim, koliko god naša podsvijest bila skrivena od nas, ona predstavlja isto tako jaku tačku privlačenja kao i svjesni um. Čak i jaču.

Polako dolazimo do glavnog problema sa kojim se većina ljudi susreće u procesu kreiranja realnosti. Osoba koja na nivou svjesnog uma odluči da se mislima posluži ne bi li kreirala realnost najčešće to ne uspijeva jer podsvjesni um sadrži temeljno uvjerenje koje je u opoziciji u odnosu na ono što svjesno želimo da kreiramo. Primjerom objašnjeno, osoba koja svjesno odluči da birajući misli manifestuje bogatstvo ukoliko na nivou podsvjesnog uma ima uvjerenje da je njena sudbina da bude siromašna u svom poduhvatu neminovno dolazi do neuspijeha.

Da bi uspješno svoje misli pretvarali u realnost potrebno je da misao za koju želite da se manifestuje postane dio vašeg podsvjesnog uma. Jedna od tehnika je ta koju ja nazivam "Dominantna misao". Osnova ove tehnike je da odaberete šta tačno želite da manifestujete. Želju definišete kroz kratku pozitivnu izjavu koja je obavezno u sadašnjem trenutku. Smišljenu rečenicu zatim treba integrisati u podsvjesni um. Ova tehnika funkcioniše po principu konstantnog ponavljanja što dovodi do toga da nešto što za vas nije bilo istinito kroz disciplinu ponavljanja postaje apsolutna istina.

Primijetite koliko puta u toku dana kad ničim konkretno niste zauzeti vaše misli odlutaju u nekom potpuno beskorisnom smjeru. Kad uhvatite sebe da mislite bespotrebne misli snagom sopstvene volje vratite se na svoju odabranu rečenicu. Kad god obavljate neki dosadan posao za koji vam nije potrebna umna aktivnost i jaka koncentracija svjesno usmjerite svoj fokus na svoju željenu rečencu. Ponovite je u sebi ili na glas stotinama puta u toku dana. Neka to bude misao koja će vas uveče uspavati a jutrima prva dočekati. Ta misao će polako uslijed konstantnog ponavljanja da postane dio vašeg podsvjesnog uma.

Primijetićete kako dokazi da ova vježba ima veliku moć i da itekako djeluje počinju da pristižu veoma brzo. Neće proći ni par dana a već će prvi plodovi vašeg rada da budu vidljivi. U tim trenucima dobijaćete sve veću i veću motivaciju da nastavite a to će opet dovesti do toga da se sve više i više dokaza pojavljuje da vaša nova misao postaje vaša fizička realnost. Uskoro neće ni biti potrebe da se misao konstantno ponavlja jer onog trena kad postane integrisani dio vaše podsvjesti i samim tim vaše novo uvjerenje biće manifestovana sama od sebe jer više neće imati opoziciono uvjerenje koje koči manifestaciju.

Za kraj ću vas posavjetovati da je disciplina i konstantno ponavljanje neophodno. Nema odustajanja dok misao ne počne da se manifestuje, ma koliko vremena trebalo. Po mom iskustvu ne treba puno vremena ali za svakog je individualno. Ponavljate dok ne počnete da dobijate dokaze a kad ih dobijete iz još veću motivaciju nastavljate ponavljanje. Takodje ću vam dati nekoliko primjera rečenica za razne segmente života:

- Moje zdravlje je savršeno.

- Sreća me prati.

- Sve mi ide od ruke.

- Živim ljubav svog života.

- Prelijepa sam.

- Radim posao svojih snova.

- Novac mi stiže svaki dan.

.....................................................

Ukoliko želite da naučite kako vladati svojim mislima i kako ih koristiti u svrhu unapredjenja sopstvenog života, kontaktirajte me na:

info@katalena.blog