Promijenite li identitet promijeniće se sve

Kako nas spoznaja postojećeg identiteta može dovesti do formiranja novog a sa tim i do ostvarenja svega što želimo.

Promijenite li identitet promijeniće se sve
Unsplash/Elisa Photography

Naš identitet je sve ono što mi jesmo. To je skup naših misli, emocija, uvjerenja i stavova. Skup svega svjesnog ali i nesvjesnog. Identitet obuhvata sve ono što čini našu unutrašnju realnost. A po zakonu ogledala sve ono što čini našu unutrašnju realnost ogleda se kao naša fizička realnost.

Može se reći da je naša fizička realnost materijalizacija našeg identiteta. To jeste tako zato što sve ono sto čini naš identitet ima svoju vibraciju. A zakon ogledala tu vibraciju manifestuje kao našu fizičku realnost.

Poredjenje koje najbolje može približiti kako zakon ogledala manifestuje našu unutrašnju vibraciju kao spoljašnju realnost je da zamislimo radio prijemnik. Kada na njemu naštelujemo npr frekvenciju od 87.5 mhz na osnovu te frekvencije čujemo i muziku. Čujemo isključivo muziku koja se nalazi na toj frekvenciji. Kad promijenimo radio frekvenciju tad se mijenja i muzika.

Možete na svoj identitet posmatrati kao na radio prijemnik koji je na odredjenoj frekvenciji i u skaldu sa tim čujete muziku tj živite svoju fizičku realnost. Isto kao što radio prijemnik ima mogućnost da promijeni frekvenciju na kojoj je tako i vi možete promijniti identitet što će za posledicu imati promjenu vaše fizičke realnosti.

Sagledajte objektivno sebe i svoju fizičku realnost. Već smo naučili da je fizička realnost samo odraz naše unutrašnje realnosti. To je zapravo i njena svrha, da nam kao hologram prikaže sve ono što postoji u nama.

Sagledajte npr da vam zdravlje i nije najbolje. Dakle u vašem životu postoji bolest. Bolest je dio vašeg trenutnog identiteta. Medjutim,  bolest je samo posljedica. Uzrok se može pronaći u spoznaji svega  što čini našu unutrašnju ralnost. Da li vaše misli često idu ka bolestima i bolesnim ljudima? Da li vam to budi veliki strah? Da li možda u vama postoji ubijedjenost da bolesti koje imaju vaši krvni srodnici genetski sleduju i vama? Koje to uvjerenje postoji u vama, kao dio unutrašnje realnosti, a da se sa njim stopostotno poklapa bolest u vašoj fizičkoj realnosti?

Kopajući po svojim uvjerenjima i spoznajući ih upoznajemo do tančina identitet koji trenutno posedujemo. Kad ga dobro upoznamo posmatrajući svoje misli i emocije zatim prateći trag tih misli i emocija do korijenskih uvjerenja tad možemo polako krenuti ka novom identitetu.

Već je rečeno da sve što čini naš identitet ima jedinstvenu vibraciju. To znači da identitet zdrave i identitet bolesne osobe ne mogu biti na istoj vibraciji. Dobra vijest je da je i bolesnom dostupan identitet a sa njim i vibracija zdrave osobe.

Kao što smo dobro upoznali sadašnji identitet koji nema baš prjatne posledice u našoj stvarnosti isto tako treba da upoznamo identitet osobe koja bi smo voljeli da budemo. 

S obzirom da smo zdravlje uzeli kao primjer, osoba koja je bolesna zapitaće se kakav identitet ima zdrava osoba. Kakva uvjerenje, misli, riječi i djela ima osoba koja je potpuno zdrava.

Postavite što više pitanja i na svako nadjite odgovor i to konkretan odgovor. Upoznajte se što više možete sa identitetom vas kao zdrave osobe i odmah počnite da primjenjujete te konkretne primjere. Vi kao bolesna osoba na pitanje "kako ste" odgovarate "loše", medjutim vi kao zdrava osoba bi na to pitanje odgovorili "odlično sam". Odgovorite "odlično sam" pa čak i ako trenutno nijeste jer tim polako počinjete da idete ka identitetu osobe koja je potpuno zdrava.

Ovo nije proces koji uspijeva preko noći iako je i to moguće u okvirima naše fizičke realnosti. Medjutim većini nas treba vremena da iz jednog identiteta i niže vibracije dodjemo na drugi identitet i visočiju vibraciju. U početku može zvučati kao da lažete sami sebe ali polako ponašajući se kao zdrava osoba vaše tijelo uslijed vaših misli počinje da vjeruje da je zdravo i tad bolest ne može opstati.

Proces promjene identiteta predstavlja proces mijenjanja paralelne ralnosti. Zahtijeva posvećenost i upornost. Zahtijeva istrajno pokušavnje dok se konačno ne uspije. Uspijeh je moguć i ostvare ga oni koji ne odustaju.

.....................................................

Ukoliko želite pomoć na putu spoznaje trenutnog i promjene ka željenom identitetu,  kontaktirajte me na:

info@katalena.blog