Moj pogled na... značaj prirodnog izgleda uz blagu pomoć estetskih procedura

Trebamo svoj prirodni potencijal da podignemo na najveći nivo i da darove ljepote sa kojima smo rodjeni istaknemo na najbolji mogući način i ukoliko ima potrebe, u najmanjoj mjeri, potražimo pomoć neke estetske procedure.

Moj pogled na... značaj prirodnog izgleda uz blagu pomoć estetskih procedura

U prethodnom tekstu podijelila sam gledište koliko smatram da je bitno njegovati i ulagati u svoj fizički izgled. Medjutim, nijesam pristalica da se na tom putu ulaganja upustimo u nebrojane procedure estetske hirurgije.

Trebamo svoj prirodni potencijal da podignemo na najveći nivo i da darove ljepote sa kojima smo rodjni istaknemo na najbolji mogući način i ukoliko ima potrebe, u najmanjoj mjeri, potražimo pomoć neke estetske procedure.

Nijesam protivnik prednosti estetske hirurgije ali ne mogu a da ne primijetim da žene koje su se previše u to upustile počinju da liče jedna na drugu i da njihova lica dobijaju previše volumenizovani i vještački izgled, koji možda na instagram fotogarfijama uz pomoć filtera izgleda lijepo ali uživo ne. Te žene jureći za ljepotom često dovode do toga da su bile ljepše ranije bez ikakvih procedura nego sad kad su uradile na sebi sve što se moglo uraditi.

Takodje smatram da osim u najminimalnijoj mjeri estetske procedure nijesu za mlade djevojke koje još uvijek nijesu izgradile jak osjećaj identiteta i ličnosti. U tim mladim godinama posezati za estetskom hirurgijom popravljajući ono što nema potrebe popravljati često dolazi iz dubokih nesigurnosti i neljubavi prema sebi. To nosi rizik gubitka kontrole. Dolazi do zavisnosti od efekata procedura koji nijesu nikad trajni i traže često popravljanje tako da malo po malo se prelazi u pretjerivanje koje je sve samo ne lijepo i privlačno.

Trebamo mladost i ljepotu iskoristiti najduže što možemo i tek kad vrijeme i godine počnu blago da se vide na našem licu možemo uraditi neku proceduru i to veoma diskretno i blago naglašeno.