Moj pogled na... značaj fizičkog izgleda

Smatram da je život previše kratak da ne bi smo bili najbolja verzija sebe

Moj pogled na... značaj fizičkog izgleda

Na samom početku želim reći da ne poznajem tip žena koje u svojim redovima nemaju ljepotice. Bilo da su plave ili crne, visoke ili niske, mršave ili punije, znam najmanje jednu koja je izuzetno lijepa, privlačna i atraktivna.

Sigura sam da one poseduju svijest o svojoj ljepoti i da forma u kojoj ta ljepota dolazi njima nije toliko bitna. To su žene koje sebe ne uklapaju u šablone i njihovo mišljenje o sopstvenom fizičkom izgledu potiče od njih samih a ne od okruženja i standarda koje to okruženje nameće. Imajući visoko mišljenje o sebi one to projektuju i na okolinu. Takva žena, koja sebe istinski voli koliko god da se ne uklapa u standarde ljepote zrači magnetizmom koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Iz navedenog proizilazi da jedini kriterijum za fizički izgled traba da nam bude nivo sopstvenog zadovoljstva ili nezadovoljsta.

Ukoliko smo zadovoljni kako izgledamo i volimo sebe upravo takvim kakvi jesmo, bez obzira na sve, toga treba da se držimo. Naše zadovoljsto postaje naša aura koja zrači i privlači.

Medjutim, ako nijesmo zadovoljni, to treba da nam bude znak da nas čeka veoma važan posao. Posao vajara koji radi sa neprocjenjivo vrijednim materijalom, a to smo mi sami.

Smatram da je život previše kratak da ne bi smo bili najbolja verzija sebe. Takodje smatram i da rad, trud i ponekad odricanje na putu ka najboljoj verziji sebe su mala cijena za tako vrijednu nagradu. Ne možemo poreći da prolazeći kroz ovaj život i izgledajući najbolje što možemo ne predstavlja veliko zadovoljstvo ali i dostignuće. Osoba koja uz sve ostale obaveze koje neminovno život nosi sa sobom uspijeva i da odlično izgleda predstavlja osobu jake volje i discipline, jer ulagati u svoj fizički izgled je rad koji zahtijeva i vrijeme i energiji, kao i bilo koji drugi.

Ja fizičkom izgledu dajem visoko pozicionirano mjesto na listi prioriteta. Kratko i jasno bitno mi je kako izgledam. Jer kako izgledam diktira kako se osjećam. A želim uvijek što je moguće bolje da se osjećam i zato ne žalim ni rad, ni trud, ni vrijeme koje ulažem u svoj izgled jer to je investicija koja ne može a da se ne isplati. Osjećaj zadovoljstva sopstvenim odrazom u ogledaju je dovoljna nagrada, samo po sebi. A i zašto bi smo izgledali osrednje kad nas samo naša sopstvena odluka dijeli od toga da izgledamo mnogo bolje od osrednjeg. Sve nam je dato. Ali nam je dato na taj način da mora imati akcije i sa naše strane.

Baš kao što sam već rekla, mi smo poput vajara kojem je sav materijal dat a konačan izgled skulpture zavisi od posvećenosti koja je uložena u njenu izradu.