Dvadeseti dan izazova, 31.12.2022.

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljam tronedeljeni izazov samospoznaje i samonapretka u oblastima fizičkog izgleda, emotivne zrelosti i duhovnih spoznaja.

Dvadeseti dan izazova, 31.12.2022.
Unsplash/Samuel Scrimshaw

To do lista

Poći u nabavku sa mamom

Poći na frizuru

Fokus meditacije

10.55h

U gradu je haos kolika je gužva. Bila sam sa mamom za veći dio nabavke, a maloprije smo se razdvojile. Ona da kupi neke namirnice na zelenoj pijaci a ja da podjem da sredim kosu. Jedva sam našla parking i to takav da nisam sigurna da mi neće napisati kaznu. Nadam se da Berane nema pauka.

Trenutno čekam da dodje na mene red za feniranje. Dolazim, inače, u salon drugarice iz djetinjstva i zaista cure rade fenomenalno. Mada u gradu je velika magla a moja uvijena kosa treba samo malo da od glatke predje u "nadušenu". 

Novu ću čekati kući, sa mamom, a sjutra veče izlazim, tako da mi frizura treba za tad. Neće biti kao iz salona sve to vrijeme ali ja je, kad je dobro izfenirana, mogu doraditi. Samo malo fena ili prese i bude fenomenalna.

14.27h

Konačno kući. Sve je kupljeno što treba. Upravo sam skuvala kafu i spremila par kockica čokolade.

Danas bih htjela da pišem o željama. Vrijeme je praznika i svi jedni drugima upućujemo najljepše želje. Kad je duhovna zajednica upitanju, stav prema zeljama je podijeljen. Jedan od stavova je da su želje izvor sve patnje - da ne želimo ono što nemamo ne bi ni patili. Neke škole odredjenih duhovnih pravaca posvete čitavu svoju praksu stvaranju stanja u kojem se nema nikakvih želja. Prosvijetljen je onaj koji što više odbaci svoju ljudsku prirodu. Ti duhovni pravci kao jedino važno ističu ono duhovno, dok fizičko odbacuju kao nebitno i iluzorno. Tim nesvjesno prave podjelu suprostavljajući se principu da u našem univerzumu je sve Jedno, da je sve manifestacije jadne iste energije. To znači da je vaše više duhovno Ja i vaše fizičko tijelo manifesacija jedne jedine energije koja je izvor svega što postoji. Pa tako i želje, koje su izraz naše fizičke prirode nikako ne mogu biti loše. Čak naprotiv. Naše želje su jedan od glavnih pokazatelja u kojem pravcu u ovom životu treba da idemo. One su način na koji naše više Ja komunicira sa nama da bi nas uputilo.

Često svojih želja postajemo svjesni onda kad iskusimo nešto neželjeno. To se ne može izbjeći jer je priroda naše realnosti da kroz iskustvo neželjenog postanemo svjesni onoga što želimo. Ali jednom kad postanemo svjesni šta želimo trebamo ići u tom pravcu.

Ja sam se jednom zapitala zašto želim ono što želim. Zašto, umjesto što želim da imam svoj portal na temu duhovnosti ne želim, npr, da vozim avion. Odgovor je došao intuitivno da sama činjenica da ono što želimo je dobro po nas i da je apsolutno ostvarivo. Sama činjenica da ga želimo znači da je odredjeno za nas i da ga možemo ostvariti. Zato su nam želje različite, svaka je zapravo lični kompas koji svakog pojedinačno upućuje tamo gdje treba biti. 

 Čista želja je izuzetno visoko vibrativna. Ono što čini da, vezano za želje, imamo negative asocijecije su zapravo naša uvjerenja koja je ta želja aktivirala. Na primjer, neko može željeti da bude pilot. Poželivši to ta želja u tom trenutku na površinu izvlači sva ona uvjerenja koja imamo u sebi, uvjerenja o životu i nama samima. Ta uvjerenja mogu biti negativna npr "nisam sposoban za to, nemam sredstava za to, nikad neću uspjeti...", kod nekog ta želja može aktivirati pozitvna uvjerenja kao što su " radujem se novim saznanjima, mogu ja to, uspjeću...". Ovim primjerom pokazujem da je želja samo po sebi neutralna, ali smo mi ti koji za nju prikačimo težinu sopstvenih uvjerena. I zato, često, želje imaju asocijaciju na patnju. Ne moram da vam pričam da želja koju ne vuku dolje teška uvjerenja ima veliki potencijal za brzo ostvarenje.

Ali nemojmo da ne primijetimo koliko u sebi nosi potencijala situacija u kojoj želje aktiviraju negativna uvjerenja. Zelje su fenomenalno sredstvo za prepoznavanje podsvjesnih uvjerenja. A ne mogu naći dovoljno snažne riječi da vam kažem koliko je bitno postati svjesan svojih podsvjesnih uvjerenja jer nam ona odredjuju kakav život vodimo.

Tako da, dragi ljudi, budite u kontaktu sa svojim željama, koristite ih da spoznate uvjerenja i tim naučite nešto više o sebi. Vaša želja vam najbolje može pokazati šta je to, zapravo, što vas pokreće. Npr djevojka želi hirurški da preuredi svoje lice i tijelo. Iako u tome, iz moje perspektive nema ništa loše jer svi smo gospodari svog tijela, takva želja može ukazivati na apsolutni nedostatk ljubavi prema sebi,u smislu da je ta osoba toliko nezadovoljna svojim izgledam i da možda čak i sumnja u svoju vrijednost, čim želi da se totalno transformiše ne bi li se osjetila vrijednom i lijepom. Ta djevojka postavši svjesna da želi to što želi jer na dubokom nivou smatra da je takva kakva jeste apsolutno bezvredna, može sa tom spoznajom totalno promijeniti svoju perspektivu. Nekad duboka podsvjesna uvjerenja samom činjenicom da su otkrivena prestaju da postoje. Navedena djevojka nakon dubokih spoznaja do kojih ju je dovela njena želja za plastičnom hirurgijom može izgubiti interesovanje za ostvarenje te želje Zato što shvata da joj ne treba to da bi se osjetila vrijednom i lijepom.

Tako da, neke želje otpanu same od sebe jer im je svrha bila da postanomo svjesniji sebe dok neke istrajavaju ne bi li nas dovele do naše svrhe na ovoj planeti. Takvih želja se držite.

Srećna Nova.