Četrnaesti dan izazova, 25.12.2022.

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljam tronedeljeni izazov samospoznaje i samonapretka u oblastima fizičkog izgleda, emotivne zrelosti i duhovnih spoznaja.

Četrnaesti dan izazova, 25.12.2022.
Unsplash/Samuel Scrimshaw

To do lista

Fokus meditacija

Manifestacija

Šetnja prirodom

Trening za donji dio tijela

18.03h

Jutro sam započela uz kafu i čokoladu. Nakon toga sam se odvezla do grada da bih kupila hleb. Vrativši se, doručkovala sam, istovremeno čitavši Hari Potera. S obzirom da je dan bio prelijep, krenula sam svojom omiljenom šumskom stazom. Medjutim, ovog puta umjesto lijevom, otišla sam desnom stranom, jer je ona bila obasjana suncem. Šetala sam neko vrijeme a onda sam pronašla osunčano uzvišenje gdje sam upijala sunce nekih desetak minuta. Vraćajući se prema kući dobila sam inspiraciju za današnju objavu.

Prije toga, reći ću da sam, nakon šetnje, opet pošla do grada na čaj a zatim produžila na trening koji je bio i više nego dobar. Radila sam one vježbe za donji dio tijela koje inače radim, jer da bi se ostvario željeni napredak u rastu mišićne mase, potrebno je postepeno povećavati težine sa kojima se radi a držati se približno istih vježbi koje provjereno pogadjaju željene mišićne grupe.

Kako kući nisam imala nista spremno od hrane pošla sam na piletinu sa šampinjonima. Mnogo je dobro spremaju al je često jedem tako da mi je pomalo dosadila. Ipak, večeras mi je mnogo dobro pala.

Danas želim da sa vama podijelim fenomenalnu vježbu za podizanje vibracije. Šta tačno znači podići vibraciju? Svaka emocija vibrira odredjenom frekvencijom, i što su emocije uzvišenije, može se reći i pozitivnije, to je naša vibracija veća. Djelovanjem zakona privlačenja vibracija kojom vibriramo privlači dogadjaje koji se poklapaju sa tom vibracijom. To znači da dobijamo sve više i više onoga što se vibraciono poklapa sa našom vibracijom. Sjetite se objave od prije nekoliko dana, gdje sam rekla da ne možemo iskusiti ništa u našoj fizičkoj realnosti što se ne poklapa sa onim što nosimo u sebi. Ljuta osoba, vibrirajući ljutnjom privlači dogadjaje i ljude koji nose istu vibraciju u sebi. Isto važi za svaku emociju koju možete zamisliti. U mom tekstu "Duhovni učitelji čija učenja bukvalno transformišu život" možete više pročitati o Dejvidu Hokinsu, koji je u svojoj knjizi "Sila nasuprot moći" predstavio koncept vibracione ljesetvice emocija. Preporučujem da više istražite o tome.

Sad kad sam, koliko toliko, objasnila da emocije vibriraju različitim frekvencijama i u skladu sa tim kreiraju realnost, vrijeme je da predstavim kako vibrirati visočije i manifestovati sve više i više okolnosti koje su u skladu sa tim visočijim vibracijama.

Prije konkretne vježbe, želim reći da naše tijelo ne pravi razliku da li se nešto zaista dešava ili to zamišljamo. Ukoliko ste skeptični prema navedenoj konstataciji, samo zatvorite oči i zamislite da jedete limun. Tijelo reaguje kao da ga stvarno jedete, zar ne?!

Takodje želim reći da nekim ljudima nije lako da zamišljaju scenarije koji su na visokim vibracijama a da u to istinski povjeruju da je za njih moguće, jer se vibracija tih scenarija i njihova vibracija previše razlikuju. Jednostavno rečeno, siromašnom nije lako da zamišlja da je bogat i da se pri tom dobro osjeća. Najvjerovatnije će se još lošije osjećati.

Konkretna vježba se zove "Najpribližnija moguća vibracija". To znači da trebate da fokus stavite na nešto što je najpribližnije onom šta želite. Ukoliko, dakle, želite da postignete emocije obilja i dosegnete vibraciju na kojoj ta emocija vibrira, pronadjite nešto što je toj konkretnoj emociji najpribližnije a da u vama ne budi otpore. Npr reći kao iz topa "ja sam milioner" sigurno u vama neće probuditi vibraciju na kojoj se finansijski istinski milioner nalazi. Jenostavno vam je trenutno ta vibracija predaleko. Ali reći " svakog mjeseca moj prihod je po malo veći" je nešto vrlo verovatnije. Pomenuvši maloprije, da tjelo ne zna razliku izmedju stvarnog ili umišljenog, uradila sam to da bih naglasila činjenicu da možete da se fokusirate na scenario koji se možda već dogodio, ili se dogodio drugom ili je u potpunosti imaginaran. Bitna je emocija a ne scenario koji se zamišlja. Iskoristite bilo koji scenario da bi postigli emociju koja je najpribližnija onom što želite. Kako se naviknete na tu vibraciju lako će vam biti da dalje napredujete ka onoj koju istinski želite.

Iskoristila sam primjer za novac. Vi možete raditi sa bilo kojom emocijom. Navešću primjere uzvišenih emocija o kojim sam danas ja, šetajući, razmišljala.

Emocija zahvalnosti

Šetajući prirodom nisam mogla a da ne osjetim zahvalnost što sam rodjena i živim u Crnoj Gori. Odrasla sam okružena prelijepom prirodom i raznovrsnošću predjela. Divlje planine i prelijepo more. Zahvalna sam jer nam zemlja oko nas nesebično pruža toliko. Ljekovite trave za čajeve, borovnice i pečurke da svako ko želi može zaraditi za porodicu, da se pregrme zimski mjeseci. Čiste i bistre rijeke, izvore sa kojih se može piti voda.

Bilo jeste turbulencija u prošlosti ali smo dosta bili sačuvani od rata. Živimo i imamo slobodu da živimo kako želimo, da se oblačimo kako želimo, da se bavimo čime želimo. Nismo ni svjesni koliko je resursa oko nas i koliko nam je sve dostupno. Koliko smo blagosloveni što smo rodjeni dje smo rodjeni.

Zahvalna sam i za svoju neobičnu sponu sa prirodom i konstantnu potrebu da tamo boravim.

Emocija obilja

Priroda je bila izvor visoke emocije i u ovom slučaju. Nisam mogla a da ne osjetim svo obilje prirode, u punoj snazi, koja me okružuje.

Zatim sam fokus stavila na sve materijalne stvari koje posjedujem i koje mi na svoj način pružaju zadovoljstvo. Na sve haljinice, štklice i sve ono što nas djevojke čini srećnim i zadovoljnim.

Emocija ljepote

Priroda se i ovdje provukla. Gledajući nebesko plavetnilo i zelenilo šumske rijeke, koje se miješalo sa bijelom pjenom, divila sam se svemu što me okružuje. Gledajući veće kamenje u rijeci, preko kojih je voda brzo padala, pomislila sam da sam veličine mrava to bi bio najfascinantniji vodopad na svijetu.

Polako su moje misli, tražeci izvor ljepote, otišle u pravcu djece iz škole. Djece nižih razreda i njihove nevine djetinjaste ljepote. Ljepote koju još uvijek nije zgrabio ego, već je u svom nesvjesnom obliku najsavršenija.

19.09h

Manifestacija za danas...Pronaći ću nešto davno izgubljeno.