Deseti dan izazova, 21.12.2022.

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljam tronedeljeni izazov samospoznaje i samonapretka u oblastima fizičkog izgleda, emotivne zrelosti i duhovnih spoznaja.

Deseti dan izazova, 21.12.2022.
Unsplash/Samuel Scrimshaw

To do lista

Poći do policije po table i saobraćajnu

Što obilniji i kvalitetniji obroci

Maska za kosu

Manifestacija

Fokus meditacije

Zakon privlačenja/ogledala

09.08h

Maloprije sam se probudila i osjećam se tako odmorno i naspavano. To je veoma dobro jer ću se kvalitetnije posvetiti izazovu nego juče. Osjećala sam krivicu zato što nijesam uspjela da zavšim što sam napisala da hoću ali, s druge strane, smatram da sam pisala umorna i dekoncentrisana ne bih baš dobro odradila zadatak. Zato, i pored krivice, smatram da sam dobro uradila što sam pisanje o zakonu privlačenja odložila za danas.

Danas ću više biti fokusirana na odmor i šetnju ne bi li upila malo sunca. Danas je dan za čitanje, pisanje i odmor.

15.24h

Oko 10.30h sam pošla do policije i uzela table i saobraćajnu i direktno pošla na posao, gdje su mi kolege postavile novi okvir i table. Kad sam se vratila sa posla malo sam posredila i brzo pošla u šetnju ne bih li iskoristila dok je sunce. Šetala sam putem koji vodi prema seoskim školama u kojima predajem. Skrenula sam jednom stazicom, našla kamen na koji sam sjela i neko vrijeme sam zatvorenim ocima gledala u pravcu sunca, osjećajući blagu toplotu na licu i slušalućim šum rijeke u blizini.

Došavši kući, stavila sam ručak da se sprema, krompir pečen u ljusci koji ću jesti sa mladim sirom, suvim mesom i nekom salatom. Takodje sam opet stavila svinjsku mast na kosu, jer mi se poslednji put to pokazalo kao fenomenalna ideja. Kosa mi je bila kao živa. Odavala je bujnost i zdravlje, tako da mast izgleda istinski hrani kosu. Zanimljivo je to da se kosa ni malo brže ne masti zbog korišćenja masti, nego inače. Kosu treba što manje dirati i zaista može i po sedam dana da se ne pere. 

19.40h

Kao što sam i planirala dan sam provela u čitanju. Pročitala sam prvi dio Hari Poter i Red feniksa, koji sam uzela iz školske biblioteke a drugi dio te knjige sam potrežila na internetu u Pdf-u. Prosto ne mogu da prestanem sa čitanjem. Medjutim, došlo je vrijeme da se pozabavim temom o kojoj sam trebala još juče da pišem ali sam uslijed umora odložila za danas.

Riječ je o zakonu privlačenja tj zakonu ogledala i kako se on zapravo odnosi na vaš život.

Bilo ko zainteresovan za tematiku duhovnosti i samopomoći morao je naići na termin zakona privlačenja. Tu ideju je veoma popularizovala knjiga Tajna, a brojni naši i svetski motivacioni govornici vas mogu posavjetovati kako da ostvarite svoje želje koristeći se zakonom privlačenja. Lično smatram da je to veoma površno gledanje na pomenuti zakon. Zakon privlačenja rukovodi našom prostorno vremenskom dimenzijom i predstavlja sredstvo učenja i spoznaje. Kako? Tako što sve što postoji u nama kao dio naše unutrašnje realnosti manifestuje tj ogleda u našoj spoljašnjoj realnosti. Našu unutrašnju realnost čine naše misli, naše emocije, naša uvjerenja, stavovi, gledišta, svidjanja, nesvidjanja... Sve to biva magijom zakona privlačenja manifestovano kao naša fizička realnost. I to sve sa svrhom naše spoznaje i učenja. Jer ako nešto postoji u pojavnoj tj fizičkoj realnosti to automatski znači da to postoji i kao vibracijska forma u nama. Kako to praktično izgleda? Zamislimo da su neku osobu roditelji napustili kao veoma malu. Ta osoba nesumnjivo nosi sa sobom kompleks siročeta i kroz život je prati strah od ostavljanja. Dakle strah od ostavljanja je vibracijska forma koja postoji u toj osobi. Kako se to manifestuje u fizičkoj realnosti? Ta osoba će kroz život da stalno iskušava ostavljanje, na ovaj ili onaj način. To ostavljanje se ponavlja  i predstavlja program po kojem ta osoba funkcioniše. Prosto rečeno, stalno joj se iznova i iznova dešavaju iste stvari. To što se sve ponavlja nije kazna, loša karma ili zla sudbina več način da se toj osobi "skrene pažnja" da u njoj postoji program koji se manifestuje. I to se dešava posredstvom zakona privlačenja.

Svi vi zainteresovani da zakon privlačenja upregnete u svoju korist ste sigurno naišli na savjete o tome kako trebamo konstanto održvati stanje pozitivnih misli, držati pozitivan foks, misliti bolju misao, raditi afirmacije, vizualizacije i sl. Ali sam sigurna da baš i nijeste uvijek dobijali najbolje rezultate. Zašto je to tako? Zato što, osim svjesnog dijela uma kojim možemo da primjenjujemo sve navedene alate, tu je i podsvjesni dio uma koji je u mraku. Nije ni čudo što je Jung taj dio nazvao "Sjena". U sjeni podsvjesti borave sva ona uvjerenja i razlozi programa po kojima funkcionišemo ali mi toga nijesmo svjesni. Podsvijest je ono što ne znamo da ne znamo. Medjutim, pomenuti zakon privlačenja/ogledala isto tako djeluje na podsvjesne programe i manifestuje ih u vaš život. To praktično znači da ako je neko  od djetinjstva pokupio uvjerenje da nije vrijedan npr ljubavi, uzalud afirmacije kojima govori "voljen sam", kad  ujerenje da nije vrijedan ljubavi predstavlja veoma jaku tačku privlačenja, mnogo jaču nego afirmacija koju ponavlja a u nju uopšte ne vjeruje.

Tako da sumiramo, zakon privlačenja djeluje kako na vaše svjesne misli, emocije, uvjerenja, stavove i sl. tako i na sve ono što u vama postoji a da toga nijeste svjesni. I zato često imate pomiješane rezultate u životu. Neko npr ostvaruje vrhunske poslovne rezulate dok mu npr ljubav baš i ne ide. Sve što vidite kao svoju pojavnu/fizičku realnost je posredstvom zakona privlačenja manifestovano da preslikava vašu unutrašnju realnost. I od toga ne možete pobjeći. Jer zakon privlačenja uvijek nepristrasno, bez izuzetka, ogleda ono unutra prema van.

Kako to okrenuti u svoju korist? Spoznajom podsvjesnih uvjerenja i programa ponašanja. Jednom kad postanemo svjesni, više nismo u programu već ga posmatramo a samim tim možemo da odaberemo da više ne budemo u njemu. 

Sjutra slijedi malo više o Sjeni/podsvjesti.

21.08h

Današnja manifestacija neka bude...pronaći ću kliker.