Osvrt na tronedeljni izazov samospoznaje i samonapretka

Ovo je poslednji tekst u okviru tronedeljnog izazova u kojem ću se osvrnuti na to koliko sam zadatke u okviru "To do liste" izvršavala, kojim kvalitetom i izazove sa kojima sam se susretala.

Osvrt na tronedeljni izazov samospoznaje i samonapretka

Stepenom izvršenja dnevnih zadataku sam i više nego zadovoljna. Trudila sam se da svakodnevno postavim sebi nekoliko biranih zadataka koji su i više nego korisni, medjutim nikad nisam pretjerivaja tj sebe zatrpavala nebitnim stvarima koje bi mi odnijele vrijeme i energiju. Dakle, postavljala sam manje zadataka, koje sam smatrala prioritetnim i samim tim sam uvijek imala motivaciju i energiju da ih izvršim. Ključ je početi sa manjom količinom zadataka pa postepeno povećavati, jer ako sebi zadamo previše toga na samom početku, velika je verovatnoća da ćemo brzo odustati.

Segmentom treninga sam i više nego zadovolja. Trenirala sam nekoliko puta nedeljno, treninzi su mi bili intenzivni i veoma kvalitetni. Osim toga, uslijed pojačane ishrane povečala sam kilažu neznatno ali dovoljno da, po mom mišljenju, izgledam bolje nego na početku izazova.

Segmentom njege lica i tijela sam prilično zadovoljna. Smatram da sam mogla češće raditi neke tretmančiće u kućnim uslovima ali često mi za to nije ostajalo vremena.

Segmentom fokus meditacija sam poprilično zadovoljna. Iako mi fali strpljenja da ih radim vremenski dugo, često sam ih ponavljala u toku jednog dana, po nekoliko minuta. Efektom fokus meditacija sam veoma zadovoljna. Vide se razlike na onim mjestima gdje sam fokus primjenjivala.

Segmentom manifestacija sam prilično nezadovoljna jer od svih manifestacija do sad se desila samo jedna, poklon koji sam iznenada dobila. Medjutim takav rezultat mi nije neočekivan jer sam u taj segmenat uložila najmanje truda i volje. Dovoljno govori da se većine manifestacija koje sam upisala i ne sjećam. To znači da se možda jos koja ostvarila ali ja to nisam ni registovala.

Segmentom obrade duhovnih tema i tema iz oblasti psihologije sam djelimično zadovoljna. Smatram da sam dosta toga bitnog, i prije svega korisnog, pomenula ali znam da je imalo dana kada u dnevnik nisam uključila duhovnu i psiholosku temu uslijed raznih faktora, najčešće umora i nedostatka vremena. Smatram da sam mogla i više nego što jesam ali ne podcjenjujem sve što sam uradila. Smatram da sam pružila kvalitetetne i primjenjive informacije.

Kao što sam sebi zadala, svakog dana sam pisala, tako da tim dijelom sam apsolutno zadovoljna.

Ovaj izazov je jedna od rijetkih stvari koje sam dovela do kraja, kao što sam i riješila. Bilo je dana kad mi je inspiracija bila na maksimumu i kad mi je pisanje išlo lako a bilo je dana kad me je umor sprečavao da napišem obimniji tekst. Ali ipak sam pisala jer nisam htjela da dozvolim da i ovog puta, kao mnogo puta ranije, odustanem na sredini ili pri kraju. Tako da, uprkos danima kad sam sebe bukvalno tjerala da uključim kompjuter, osećam veliku količinu ponosa i zadovoljstava jer nisam odustala. Ovaj izazov za mene predstavlja dokaz da su disciplina i posvećenost nešto što se gradi i stiče i na šta se možemo osloniti kad nam inspiracije i motivacije zafali.

Samoocjena izazova: 7/10.

Pišuci svakodnevno stekla sam odredjeni broj čitalaca i ako sam bar jednu osobu, na neki način, insprisala ili sa njom podijelila korisnu informciju, moje zadovoljstvo je još veće. Ispujen zadatak čini me ponosnom na sebe ali to je mala nagrada u odnosu na to da je moje znanje i iskustvo nekom koristilo. E to je već istinski uspijeh.

Zahvalna sam svima koji su čitali i pratili,

Katalena.