Četvrti dan izazova, 15.12.2022.

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljam tronedeljeni izazov samospoznaje i samonapretka u oblastima fizičkog izgleda, emotivne zrelosti i duhovnih spoznaja.

Četvrti dan izazova, 15.12.2022.

To do lista

Poći do policije po saobraćajnu i table

Šetnja šumom

Nešto više o dualnoj prirodi naše realnosti

Manifestacija

12.01h

Dok čekam da mi doručak bude spreman napisaću par redova.

Danas je vrijeme poprilično lijepo za ovo doba godine. Skoro pa sunčano. Glavno je da nema nikakvih padavina tako da ću konačno moći malo šumom da prošetam. Ali prije toga poći ću do grada da vidim da li su mi stigle table i saobraćajna. Prošlo je više od nedelju dana od tehničkog pregleda i očekujem da je došlo.

Doručak mi je pravi sportski. Visoko proteinski. Jaja, mladi sir i suvo meso.

13.42h

Blage komplikacije sa registracijom. Fale mi neki papiri sa carine i predmet mi nije uzet na razmatranje. S obzirom da sam te papire tek juče dobila poštom i dala ih čovjeku koji mi je radio carinu, sačekacu da on sa njima završi i zatim ih predati u policiju. Povela sam auto na pranje i za to vrijeme ću popiti kafu i možda podjem da kupim neku sitnicu koleginici koja ubrzo slavi rodjendan.

14.35h

Dobila sam te dodatne papire sa carine i sjutra idem da ih predam. Onda mi predstoji jos par dana čekanja. Idem što prije u šumu dok se vrijeme ne pokvari.

17.00h

Ima i sat vremena kako sam se vratila iz šetnje. Dionica kojom sam danas odlučila da šetam je duga sigurno 4 km, u jednom pravcu. Došavši kući malo sam posredila, stavila špagete da mi se kuvaju i bolonjeze sos da se ugrije. Takodje sam se čula sa drugaricom sa kojom sam se dogovorila da sjutra uveče izadjem u grad na žurku.

19.52h

Priroda naše realnosti je dualnost

Kada pogledate realnost u kojoj živimo ne možete da ne primetite da je sve podložno polaritetu. Život-smrt, muško-žensko, svjetlost-tama, dobro-zlo... Polariteti su kao dvije strane jednog novčića, jedna ne može postojati bez druge. Živimo u Univerzumu koj je u isto vrijeme Multiverzum. Šta to zapravo znači? Sve u ovom Univerzumu je manifestacija jedne iste energije, koja da bi sebe spoznala se manifestovala u bezbroj formi. Konačna istina je da je sve Jedno, ali postoje različiti nivoi realnosti u kojima vladaju različita pravila. Na većim nivoima svijesti iluzija dualnosti se gubi i dolazi do spoznaje o jednosti svega. Međutim da bi se do toga došlo moraju se naučiti lekcije sa nivo svijesti gdje je dualnost istina.

Kako se ovo praktično odnosi na naš život?

Ne postoji količina rada na sebi, učenja, spoznaje i ostalog koje će vas dovesti do toga da vam se samo lijepe stvari dešavaju. Možete gledati na našu prostono vremensku realnost kao na učionicu gde kroz iskustvo dualnosti ili kontrasta učimo da napredujemo. Osjetivši zlo možemo činiti dobro, iskusivši neželjeno možemo ići ka željenom, spoznavši ego (odvojenost) možemo dostići prosvetljenje (jednost).

Čak ni prosvijetljeni duhovni učitelji nijesu izuzetak od ovog pravila. I oni iskuse zlo, nerazumijevanje, bolest, starost i smrt. Medjutim uslijed visoko razvijene svijesti i nedostatka otpora prema svemu što život nosi mogu odavati utisak da su poštedjeni kontrasta.

Često čujem ljude da sa žaljenjem govore o prošlosti smatrajući da su napravili neki pogrešan izbor. Govore da su odabrali drugačije sve bi im bolje bilo. Time žele da kažu da izbor koji su napravili im je donio patnju na neki način, dok, da su drugi izbor napravili bili bi poštedjeni te patnje. To jeste tačno, bili bi poštedjeni te patnje ali ne bi neke druge. Ne postoji taj izbor koji bi smo mogli načiniti koji bi nas sačuvao od neugodnosti i patnje. Jednostavno naša realnost nije tako zamišljena. Kontrast je nešto što će nas uvijek pratiti. Koji god izbor da napravimo, bivajuci u tom izboru tj toj perspektivi, iskušavamo oba polariteta te perspektive, dakle i pozitivan i negativan aspekt.

Recimo da neka žena žali što u prošlosti, umjesto što se udala i zasnovala porodicu, nije ganjala poslovnu karijeru. Njoj se sa ovog stanovišta čini da bi, ostvarujući se poslovno, bila sad srećnija. To je iluzija. I kao uspješna poslovna žena bi iskusila dobre i loše strane bivanja u toj poziciji. Kao što trenutno iskušava dobre i loše strane bivajući u poziciji porodične žene.

Prihvatanje prirode naše realnosti je ključno. Tim želim da kažem da kad se dešava nešto što vam se ne dopada, ne zauzimate stav da to ne bi trebalo da se dešava. Sama cinjenica da se dešava neka vam govori dovoljno u prilog da i treba da se dešava. 

Kako biti majstor u prihvatanju? Najiskrenija da budem voljela bih i ja da znam. Nekad mi prihvatanje ide bolje a nekad lošije. Trudim se da budem svjesna uvijek kad dajem otpor onome sto jeste i samom činjenicom da shvatam da sam u otporu taj otpor, koliko toliko, popušta.

20.31h

Manifestacija za danas je da vidim dugu i zvijezdu padalicu.